Монахині допомогли викрити банду сутенерів в Іспанії
  • Чтв, 12/04/2018 - 20:58

Монахині зі згромадження Служебниць Пресвятого Таїнства і Милосердя з Альмерії допомогли розбити одну з найбільших мереж нігерійських сутенерів, що діяли на території Іспанії. Інформацію про угрупування, яку вони надали іспанській поліції, їм надали африканки, що вийшли з проституції.

Змінити спосіб життя цим жінкам допомогли власне монахині, харизма котрих зосереджується на підтримці жінок, які задіяні у сфері проституції. В результаті акції іспанської поліції, яка діяла скоординовано з іноземними службами, вдалось затримати 89 членів угрупування і визволити 39 ув’язнених жінок, більшість з яких громадянки Нігерії.

Як пояснили слідчі, ці жінки потрапили до Європи морем через Лівію на італійський острів Лампедузу, а звідти згодом були доставлені до мадридського агломерату. Серед звільнених жінок були неповнолітні та вагітні. «Восьмеро із звільнених жінок зараз проживають в домі монашого згромадження», - пояснила сестра Марія Паломіно, настоятелька згромадження Служебниць Пресвятого Таїнства і Милосердя в Альмерії.

Засновниця цього згромадження, св. Марія Мікаела Десмайсьєрес, народилась в Мадриді в 1809 році і допомагала проституткам, котрі хотіли покинути цей промисел. На сьогодні понад 370 сестер з цього згромадження працюють в понад 20 країнах світу. Відповідно до даних, лише в 2013 році монахиням в Іспанії вдалось витягнути з проституції близько 150 жінок, інформує wiara.pl.