Монахиня з Конго отримала Премію Нансена за заслуги в галузі захисту прав біженців
  • Срд, 25/09/2013 - 19:11

16 вересня агентство ООН у справах біженців присудило премію Нансена монахині з Демократичної Республіки Конго - сестрі Анжеліці Намайці ( Angélique Namaika ), яка була удостоєна цієї нагороди за допомогу жертвам гонінь і жорстокого поводження з боку бойовиків Господньої Армії Опору у віддалених областях на північному сході країни.

Анжеліка очолює Центр Відновлення та Розвитку, який вже допоміг більш ніж двом тисячам жінкам і дівчатам, які зазнали гоніння і насильства. Багато з тих, хто звернувся за допомогою до Центру, розповідали, що були викрадені бойовиками або вигнані зі своїх будинків. Повідомлялося також про численні порушення прав людини: примусу до праці, побиття, насильство, вбивство і ін.

Сестра Анжеліка повідомила, що була здивована присудженням нагороди: «Я не думала, що моя щоденна робота допомога постраждалим жінкам має таке величезне значення, - говорить вона. - Я завжди знала, що Бог допомагає мені в роботі з цими жінками і що саме Він дає мені мужність і стійкість в моєму починанні».

Премія Нансена в області захисту прав біженців була заснована в 1954 році. Вона присуджувалася за видатні заслуги в гуманітарній допомозі біженцям, позбавленим громадянства.

Сестра Анжеліка Намайка отримає премію на церемонії нагородження, яка відбудеться в Женеві 30 вересня.

За матеріалами www.sedmitza.ru