Монаша коляда у Василіян
  • Пон, 15/01/2018 - 15:54

14 січня 2017 року Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського відбулася традиційна монаша коляда. Її організаторами вже вісім років поспіль виступає монаша спільнота братів і отців Василіян у Брюховичах.

Коляда розпочалася Божественною Літургією, яку очолив єрм. Андрій Рак, протоігумен Львівської провінції редемптористів у співслужінні єрм. Пантелеймона Трофімова, ректора Василіянського інституту разом з отцями, які прибули на цю урочистіть.

Після Літургії у актовому залі розпочалася велика монаша коляда, у якій взяли участь представники усіх монастирів, чинів і згромаджень, які сповняють своє служіння на території Львівської Архиєпархії.

Вступним акордом коляди стало унікальне театралізоване різдвяне дійство, яке представили кандидати та новики Василіяни. Його глибокий зміст у сучасній інтерпретації спонукав усіх присутніх наново переосмислити подію приходу на землю Божого Сина та її значення для сучасного суспільства.

Після цього представники монастирів, чинів і згромаджень представляли свої, спеціально приготовлені до цієї події, колядки, вертепи, різдвяні пісне співи. Урочиста і надзвичайно радісна атмосфера надихала усіх присутніх до ревного наслідування Христа «тут і тепер».

У монашій коляді взяли також участь та привітали присутніх спільною колядою Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, та єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії.

Інформацію та світлини надав єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії