Монаші згромадження повинні євангелізувати
  • Чтв, 15/08/2013 - 18:27

Показувати Ісуса всьому світу, що "волає про спасіння" - про це в першу чергу повинні піклуватися настоятелі. Це наголосив апостольський нунцій в США, архиєпископ Карло Марія Вігано, в своїй промові на щорічній Конференції головних настоятелів чоловічих монаших згромаджень США, цього разу присвячений новій євангелізації.

Папський дипломат спрямував цю тему на цілком конкретне завдання: щоб благовістити Радісну Новину в той спосіб, аби її міг зрозуміти світ, який втратив відчуття власної вартості і засліплений матеріалізмом, секуляризмом і байдужістю.

 Голова конференції о. Джон Едмундс (Товариство Ісуса) зазначив в свою чергу, що богопосвячені особи мають в цій місії особливе зобов’язання.  З погляду на своє покликання, вони повинні виразніше ніж миряни чи єпархіальні священики втілювати пророчий вимір християнства.

В свою чергу – на думку архиєпископа Джеральда Лакроікс з Квебека, що також бере участь в обговоренні – сьогодні цю пророчу функцію що раз більше беруть на себе миряни і мирянські установи. "У моїй архиєпархії саме вони приносять свіжий подих в наші спільноти", - зазначив канадський єрарх. Він зізнався також, що він послуговується ними як навігацією в автомобілі. Вони насправді мають в собі великий пророчий дух, який веде нас до Христа, і про це також говорить нам пророк Єзикіїл: «вкладу в ваше нутро дух мій і вчиню так, що ви будете ходити моїми дорогами».

За матеріалами info.wiara.pl