Монголія: 10-річчя служіння сестер-місіонерок
  • Птн, 16/08/2013 - 15:06

Десять років минуло з початку служіння в Монголії сестер-монахинь з Місіонерського інституту Діви Марії Утішительки.

Ця центрально-азіатська країна - одна з найбідніших країн світу, де більше 20% населення живуть на один долар на день. Одна з монахинь, сестра Санда Гарай з Аргентини, розповіла в інтерв'ю католицькому інформаційному агентству «AsiaNews», що «для тутешніх людей абсолютно природно шукати Бога і сенс життя». «Шлях євангелізації почався з нуля, - зазначила сестра Гарай, - і сьогодні ми є свідками нового початку пастирського життя».

Монголія, протягом десятиліть тісно пов'язана з колишнім Радянським Союзом, - це країна, важка для євангелізації через історичні і кліматичні особливості. Сестра Санда Гарай розповіла, що спочатку їй було дуже важко пристосуватися, адже вона родом з іншої культури: з латиноамериканської країни з іншим кліматом, ландшафтом і мовою. Однак вона - місіонерка, і направляє її Бог, Який допомагає їй у всьому пристосуватися.

Згідно з останніми оцінками, в Монголії християн дуже мало, - тільки 2% населення, яке в більшості представлено буддистами або атеїстами. Католиків в країні налічується близько 900 осіб, але за останні два десятиліття вони створили притулки для сиріт, знедолених і літніх, лікарні, кілька шкіл і технічних училищ. У столиці Улан-Баторі є шість парафій, а у всій Монголії служить 81 місіонер 22 національностей. Два перших місцевих семінариста проходять навчання в Теджоні, у Південній Кореї.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va