Монс. Бернардіто Ауза: технологія повинна виховувати солідарність
  • Птн, 19/05/2017 - 13:48

«Технологічні інновації повинні бути інструментами виховання людей в дусі справжньої солідарності; вони повинні допомогти подолати 'культуру відходів', яка ставить в центр техніко-економічних систем не людей, а прибуток»,– з такою заявою постійний спостерігач від Апостольської Столиці при ООН монс. Бернардіто Ауза виступив в Нью-Йорку на засіданні з питань технологічних інновацій.

У своїй промові архиєпископ висловив надію, що «зростання наукових і технологічних інновацій послужить досягненню рівності та соціальної інтеграції», а також здійсненню Цілей сталого розвитку. Ватиканський дипломат зазначив, що ці інструменти повинна супроводжувати «революція ніжності», про яку часто говорить Папа Франциск.

«Ніжність, - наголосив єрарх, - це зовсім не демонстрація слабкості, а перетворююча сила», яка нікого не забуває, але діє за принципом взаємної солідарності. У цьому сенсі «ніжність стає одним із способів служіння загальному благу».

Монс. Бернардіто Ауза нагадав, що Апостольська Столиця відноситься до технологічного прогресу з особливою увагою; про це свідчить також факт, що «Папа Франциск має десятки мільйонів підписників у соціальній мережі 'Твіттер' з найбільшою кількістю ретвітів».

На завершення виступу архиєпископ висловив надію, що «майбутнє людства буде знаходитися в руках тих, хто визнає іншого, а себе самого вважає частиною великого 'ми', ділячись таким чином і успіхами, і взаємними обов'язками», інформує sib-catholic.ru.