Монсеньйор Віґано: кіно – це засіб пробудити надію в людських серцях
  • Пон, 29/05/2017 - 15:30

Канський кінофестиваль, який щойно закінчився у Франції, відзначаючи своє 70-річчя, – це не тільки «червона доріжка» для зірок, оплески й критики, звернені до найвідоміших режисерів та акторів, дискусії та бізнес, не лише увага мас-медіа до світу кіномистецтва та швидкоплинності, продюсерів, які саме там накреслюють свою нові проекти.

Також і там, серед вихору показів нових кінофільмів, вже п’ятий рік проводиться «Фестивалю духовної краси». На ньому знайшовся час і простір для круглого стола на тему «Духовність і кіно», в якому взяв участь Префект Секретаріату з питань Комунікації монсеньйором Даріо Едуардо Віґано та Вім Вендерс, відомий німецького режисера, автор документального фільму «Папа Франциск. Людина слова».

У своєму виступі монсеньйор Даріо Едуардо Віґано підкреслив суспільне значення кіно, як засобу і, перш усього, як мистецтва, яке спроможне розповісти реальність, показуючи її зблизька, не відвертаючи погляду від складних чи проблематичних явищ.

Кіно називають «сьомим мистецтвом» і, на думку Префекта Секретаріату з питань Комунікації, воно зуміло стати носієм «іншого бачення, відкрити на горизонті спалахи світла істини. Що більше, кінематограф зумів вийти на сліди невидимого Бога, щоб зрозуміти прояви Його любові та милосердя в історії людства».

Цитуючи Послання Папи Франциска на 51-й Всесвітній День суспільних комунікацій, що відзначався в неділю, 28 травня 2017 року на тему: «Не бійся, бо я з тобою (Іс 43,5). Поширювати надію й довір’я в наш час», монсеньйор Віґано підкреслив, що Святіший Отець прагнув привернути увагу працівників світу суспільних комунікацій та всього суспільства до того, щоб стати ініціаторами справжньої та чесної інформації в довір'ї до теперішнього й майбутнього. І, понад усе, за словами Папи Франциска «запропонувати світові відкритий та креативний комунікаційний стиль», який не робить головним героєм зло, але «намагається висвітлити можливі вирішення, пробуджуючи в серцях людей, яким передається новина, позитивний і відповідальний підхід».