Мощі Блаженної Марти Вєцької у Полтаві
  • Втр, 22/09/2015 - 11:03

Всеукраїнське паломництво мощей Блаженної Марти Вєцької розпочалося у травні з міста Снятин Івано-Франківської області. Саме там похована свята, яка присвятила своє життя піклуванню хворих та знедоленим, як сестра Згромадження Дочок Милосердя. Священнослужителі розповідають,- смерть Святої вважається героїчною пожертвою з любові до ближнього. Організували паломництво представники Згромадження Отців Місіонерів Святого Вікентія де Поля. Спочатку реліквії відвезли у зону АТО,-говорять священнослужителі, у ті міста і населені пункти, де проходили тоді військові дії. А саме, Слов»янськ, Краматорськ, Маріуполь та інші.

Отець Сергій Павліш, священник Згромадження Отців Місіонерів Св. Вікентія де Поля
«Кожен підтримує людей, чим може. Хтось фізично, матеріально, ми-духовно. Пам»ятаємо, що людина є тіло і душа. Тіло потребує підтримки, допомоги, а душа також. Першочерговим пунктом була зона АТО»

А 17 вересня мощі Святої привезли до Полтави у каплицю Святого Архістратига Михаїла. Вклоняючись реліквії варто просити у неї заступництва перед Богом та здоров»я. Але,- наголошують священнослужителі, головне вірити, що Свята допоможе.

Отець Максим Кролевський, священник УКГЦ парафія Пресвятої Трійці
«Дивлячись, яку ми маємо віру, яке маєм бажання, яку ми маємо молитву і наскільки ми віримо в те, що дійсно ті мощі можуть реалізувати певне чудо в нашому житті, дуже багато залежить»

Отець Сергій Павліш, священник Згромадження Отців Місіонерів Св. Вікентія де Поля
«Ми віримо, що святі –блаженні, вони вже тішаться тою єдністю з Богом. Вони є нашими посередниками, які також разом з нами доносять до Христа свої прохання і потреби»

Вклонилася мощам Блаженної Марти Вєцької і студентка Богдана Павлишин. Дівчина постійно ходить до церкви, бо,-говорить, Святі охороняють кожного із нас від гріхів.

Богдана Павлишин, студентка: «Без Бога ми ніхто і це треба зрозуміти кожній людині і коли є якась можливість, мощі, будь-що мене підтримує в моєму дусі, в моєму Христі, я стараюся іти. Молитися, поклонятися це вартує»

Звертаючись до реліквій люди просили миру в Україні.