Мощі «ex sanguine» св. Івана Павла ІІ будуть виставлені у монастирському храмі
  • Птн, 23/05/2014 - 12:49

25 травня 2014 року у монастирському храмі святих Кирила і Методія у Крихівцях, духовну опіку над яким проводять священики Згромадження Воплоченого Слова, в рамках святкувань Храмового празника та 30-ліття заснування Згромадження, будуть виставлені для привселюдного вшанування мощі Святого Івана Павла ІІ, канонізованого папою Франциском 27 квітня у Римі.

Мощі І ступеня, «ex sanguinis» - це частинка крові, яка пролилася з тіла Святого 13 травня 1981 року в часі пострілу у Святішого Отця на площі Святого Петра у Ватикані. Цей історичний день назавжди вкарбувався у пам’яті всіх католиків, які були присутні на аудієнції і всіх вірних з цілого світу. Папа чудесним способом вижив, куля не пошкодила «дивним способом» жодних життєво-необхідних органів і Папи вийшов з цього стану. Саму кулю згодом було поміщено – вмонтовано у корону Богородиці з Фатіми, бо день пострілу був днем об’явлення Богородиці у Фатімі у 1917 році. Чудесне вціління та дар життя Папа приписує саме Богородиці з Фатіми.

Ще минулого року у грудні о. Йосафат Бойко просив у Ватикані ці мощі І ступеня для привселюдного вшанування у храмі Святих Кирила і Методія. Лише у квітні цього року нам з генерального дому Згромадження було повідомлено про те, що для нашої парафії є призначені мощі Святого. Вже у нашому храмі є великий дзвін іменований «Іван Павло ІІ», є погруддя Святого, а тепер ми ще матимемо і Його мощі. Цей святий є духовним Отцем нашої чернечої Родини Воплоченого Слова, бо саме в часі Його понтифікату було засноване наше Згромадження.

Ми дуже радіємо, що ця дата 25 травня стане для нас усіх моментом особливої близькості зі Святим. Святий любив Україну і Його опіці віддаємо також долю нашої Батьківщини, яка буде в цей день визначатися через вибори глави держави. Митрополит Володимир (Війтишин) очолить урочистості з цієї нагоди. Саме цього дня відбуватимуться святкування 30-ліття заснування Згромадження, 25-ліття легалізації УГКЦ, 20-ліття служіння Згромадження в Україні, 10-ліття священичих свячень о. Йосафата Бойка, настоятеля парафії святих Кирила і Методія та 1-ша річниця освячення монастирського храму. В часі святої Літургії буде освячено на диякона брата-монаха Луку (Шаламая), який завершує своє навчання у семінарії Монтефіясконе (Італія).

Богослужіння розпочнеться відправою Утрені о 10 годині в садку монастиря, а потім урочиста процесія з мощами від монастиря до храму. Архієрейська Літургія розпочнеться об 11 годині.

Прес-центр парафії святих Кирила і Методія

Джерело: http://news.ugcc.org.ua