Мощі Івана Предтечі у Новодонецьку
  • Птн, 20/12/2013 - 18:19

У храмі Переображення Господнього у смт. Новодонецьке відбулася неординарна і небувала досі знакова подія. Тут вперше виставлялися мощі святого Івана Хрестителя, очевидця кінця Старого і початку Нового Завітів.

З благословення Владики Степана Меньок ковчег з частинкою святих мощей кисті правої руки Івана Предтечі превезли до нашого  храму Переображення Господнього - 8 грудня 2013 р. з 15:00 години по 19:00 годину.  З допомогою о. Василія Іванюк, о. Віктора Коханського та пароха Храму о. Володимира Кузик, майже без переви в храмі служилися Богослужіння. Відбувалися зустрічі з молоддю, матері молитви молилися за своїх дітей, просили благословення Божого для них.

Не припинявся живий потік людей різних за віком і характером, духовних уподобань і конфесій, що рухалися до виставлених мощей Івана Хрестителя з побожним устремлінням позбутися житейських негараздів, хвороб, буденних турбот і нездійсненних сподівань.

Вони кланялися їм, прикладалися устами бо вірили, що він вселить у них розум і наповнить серце смиренням, повагою і доброзичливим ставленням один до одного.

Вшановуючи святі мощі, християни вірять в молитовну допомогу святих, чиї мощі спочивають у ковчезі. Вірять, що святі отці допоможуть зміцнити віру, відновити здоров'я духовне і тілесне. 

Швидко промайнув час  перебування святих мощей в нашому храмі, але не закінчаться наші молитви до святих угодників Божих. Ми будемо молитовно звертатись до них і просити їхньої допомоги і заступництва для Церкви і України та для  нашого спасіння.

Джерело: http://ugccnovodonesc.blogspot.com