Мощі святих з Риму відвідали українську громаду в Угорщині
  • Срд, 13/12/2017 - 10:47

10 грудня при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбулося виставлення мощей для почитання - апостолів Петра і Павла та Івана Павла ІІ - для українців Угорщини.

Мощі римських святих, на запрошення української громади в Угорщині, привіз до Будапешту канонік римської папської базиліки Санта-Марія Маджоре, владика Іриней Білик, ЧСВВ.

Недільний день розпочався з привітального слова дітей з парафії, після якого розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. Владиці співслужив душпастир для української громади в Угорщині о. Дам’ян Габорій, а дияконську службу ніс о. Петро Токач з Київської Архиєпархії. Молитву супроводжував місцевий хор «Новус».

Під час проповіді архиєрей звернув увагу вірних на історію покликання апостолів Петра і Павла до служіння та закликав вірних до наслідування святих апостолів в їхній ревності та відданості Христовій Церкві, а також в обстоюванні правди, особливозважаючи на складну ситуаціюв Україні.

Після Літургії відбулася молитва величання перед мощами святих, під час якої присутні в церкві мали можливість помолитися біля святих реліквій з Риму.

Цього ж дня мощі святих були виставлені в угорській греко-католицькій церкві св. Флоріана на площі Тараса Шевченка в Будапешті, де угорські вірні мали також можливість помолитися перед реліквіями.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині