“Мудра молодь питає” у Патріарха
  • Срд, 11/07/2018 - 11:34

14-15 липня відбудеться Загальнонаціональна Проща до Зарваниці. В часі прощі, в рамках творення Єдиного Молодіжного Простору УГКЦ, відбудеться вже традиційна зустрія молоді з Блаженнішим Патріархом Святославом! Особливістю цієї зустрічі в тому, що молодь має унікальну можливість запитати Главу УГКЦ, про все, що їй цікава.

Цьогоріч свої запитання до Блаженнішого Святослава підготували молодіжні спільноти міста Тернополя. Однак кожен, проголосувавши, може визначити, які саме запитання прозвучать. Кожен може проголосувати, написавши в коментарях порядковий номер запитання.

Ті запитання, що набреруть найбільше голосів – будуть озвучені. Кожен може голосувати лише  раз. Коментарі слід залишати під цим постом на Facebook сторінці Комісії Молоді.

Якщо маєте запитання, напишіть в коментарях.

До зустрічі на прощі в Зарваниці! До зустрічі з Патріархом!

  1. Ваше Блаженство! Ми всі знаємо що християнство це релігія радості! Адже Христове Воскресіння наповнює життя християнина правдивою радістю і надією в воскресіння. Ми, молоді християни, хочемо жити цією радістю і радіти життю! Час молодості – час особливої радості. Однак в нашій Українській Греко-Католицькій Церкві  маємо дуже багато постів. А головно в літній час. Літо  – це час наших канікул, відпусток, відпочинку, фестивалів. І дуже часто ми попадаємо в дилеми, бо з однієї сторони хочемо буди добрими християнами і не мати докорів сумління, не давати згіршення, а з іншої сторони – в нас немає можливості організувати наше дозвілля, веселощі, відпочинок. Бо – піст. Як нам бути? Чи не планує Синод Єпископів переглянути доцільність усіх чотирьох постів, головно тих які припадають на літній період, їхню актуальність та можливість практикування для молодих людей 21 століття? (організація «Анімотор»).
  2. Ваше Блаженство! Як наша Церква планує протидіяти впровадженню в наше суспільство гендерної ідеології, котра нині активно впроваджується в українське законодавство, освіту, ЗМІ? Адже гендерна ідеологія – це обман і розпуста, а її наслідки руйнівні для духовності народу. (УМХ)
  3. Блаженніший Святославе! Наша Церква молиться за справедливі вибори. Проте, чи можливі справедливі вибори, якщо для більшості українців головним джерелом інформації є телевізор і біг-борди з пустими гаслами, де олігархи пропагують своїх найманців, які і далі збережуть сучасний стан дежави або погіршать його? Люди, в тому числі і члени нашої Церкви, і далі НАЇВНО вірять пустим словам і обіцянкам. Їм ВАЖКО РОЗПІЗНАТИ тих, хто справді готовий послужити свому народу, хто свідчить правду, навіть якшо вона не вигідна, хто є компетентний. Бо в таких нема грошей на біг-борди і рекламу на телебаченні. Чи можливі справедливі вибори за таких умов? (УМХ)
  4. Блаженніший! Як Греко-Католицька церква планує вести євангелізацію та просвітницьку діяльність за межами церкви? Якщо не планує то які є на то причини? І чи греко-католицька церква вбачає в харизматичному русі розвиток церкви, потужний інструмент для навернення невіруючих? (Спільнота «Діяння Апостолів»)
  5. В 21 столітті у світі все більше стирається поняття відданості рідній країні. Проте в умовах, в яких сьогодні перебуває Україна, мабуть, лише відданість їй і може її врятувати. А серед українського населення все поширенішим стає бажання виїхати за кордон, і все більш скептично починає сприйматися бажання когось залишитися в Україні. Скажіть, будь ласка, як, на Вашу думку, можна повернути поняттю відданості рідній країні його колишню цінність і поширити його серед українці? («Марійська Дружина», церква Архистратига Михаїла)
  6. Становлення нації і розвиток країни залежить від рівня освіти її громадян. Чи можливо щоб УГКЦ відкривала заклади освіти прототипом яких були б УКУ? («Марійська Дружина», церква Архистратига Михаїла)
  7. Сьогоднішня українська молодь розуміє, як має виглядати і функціонувати розвинена держава, тому що була вихована за прекрасно розписаними навчальними програмами і підручниками. Проте зіткнувшись з дорослим життям, вона бачить величезну прірву між тим, як все має виглядати, і реальністю, де, по суті, нормально не функціонує жодна сфера, якою опікується держава, і де всюди панує безлад. Яку Ви можете дати пораду молодим людям, які входять в доросле самостійне життя, для того, щоб вони не розчарувалися у всьому і не стали співучасниками поточної системи в Україні? («Марійська Дружина», церква Архистратига Михаїла)
  8. Церква заохочує українців платити всі податки, і говорить про те, що їх несплата – це гріх. Але всі ми знаємо, що чимала частина тих численних податків йде на особисті рахунки чиновників. З цього випливає, що українці повинні віддавати чесно зароблені часто тяжкою працею гроші просто в кишені чиновників. Виходить, ми просто повинні грати за правилами тих людей. Як Ви можете це прокоментувати? («Марійська Дружина», церква Архистратига Михаїла)
  9. Як пояснити нехристиянам що таке християнські цінності? Що саме відрізняє їх від загальнолюдських? (ТУСК – Обнова)
  10. Що правильно: жити сьогоднішнім днем і не думати про майбутнє , чи планувати своє життя і щодо своїх майбутніх 10 років? (Спільнота «Знамення»)
  11. Коли ти живеш у сім’ї, у якій не є всі практикуючими християнами, як бути добрим християнином і не нав’язувати своїх переконань, хоча хочеш щоб рідні теж вірили в Христа? (Спільнота «Знамення»)
  12. Ваше Блаженство! Сьогодні в Україні провадиться державницька політика по створенні Єдиної Помісної Церкви. Ми, молоді люди, є трохи дизорієнтовані в цій ситуації. Чи означає це що твориться не просто помісна Церква, а державна Церква? Чи немає в таких процесах загрози релігійній свободі в нашій країні, що є фундаментальним правом кожної людини? І як правильно поводитися нам, молодим Греко-Католикам? Чи творення нової церковної структури не є відступленням від своєї Церкви та віри? Підкажіть нам, бо ми спантеличені. (Організація «Анімотор»)

Комісія у справах молоді УГКЦ – Тернопіль