Мультфільм "Духовне намисто": Лаврентія та Олімпія
  • Чтв, 28/10/2021 - 21:37
Новий випуск із серії мультфільмів для дітей "Духовне намисто" авторства студії "Арт-Відео".

Чуттєві й такі важливі історії життя монахині Лаврентії та Олімпії. Головна героїня розповідає цікаві факти з біографії сестер та показує їхні фотографії.

Почалося все в невеличкому селі Рудники, де народилася маленька Левкадія. Дівчинці завжди подобались монахині, бо здавались їй такими дивовижними й завжди допомагали людям. Левкадія з самого раннього дитинства задумувалась ким стане коли виросте. Коли вона ще трішки підросла, то пішла до монастиря, щоб теж стати монахинею.

Пройшовши новіціят, Левкадія повинна була прийняти чернечий обід та обрати собі нове ім’я на знак посвяти життя Господу Богу. А новіціят це таке випробування чи людина готова посвятити себе Богу. Після приймання чернечого обіду стала вона Лаврентією Герасимів та відправилась до невеликого містечка Хирів. Згодом зі своєю наставницею сестрою Олімпією вони заснували там дитячі садочки та навчали дітей жити за божими заповідями, а старших ще писати та читати.

Сестри жили у важкі часи війни та допомагали солдатам на фронті, а після уже таємно від більшовиків продовжували готувати дітей до причастя та робити добрі справи.

Запрошуємо до перегляду!