Мультимедійний фотоальбом понтифікату Бенедикта XVI
  • Нед, 03/03/2013 - 17:14

 Cайт Святого Престолу www.vatican.va  всім дарує можливість погортати сторінки історичного понтифікату Бенедикта XVI. У "топ" просторі сайту, вгорі,  від 27 лютого розміщено віртуальний альбом з фотографіями  в червоній обкладинці з гербом колишнього Понтифіка. Кожен розворот супроводжується фрагментами папських текстів німецькою, англійською, іспанською, французькою, італійською і португальською мовами. Фото-миті дають можливість простежити найбільш значущі події – від виборів 19 квітня 2005 року до Консисторії 11 лютого 2013р., заключного моменту оголошення Бенедиктом XVI про відмову від Престолу Петра.

Так під першим знімком розміщене перше звернення новообраного 265 Папи до Божого люду: "Після великого Папи Римського Івана Павла II  кардинали обрали мене, простого і скромного трудівника у винограднику Господньому. Мене втішає факт, що Господь уміє працювати і діяти навіть через недосконалі інструменти, і я, насамперед,  вірю вашим молитвам ".

Останню сторінку фотоальбому супроводжує промова на Консисторії з вуст Бенедикта XVI: "Найдорожчі брати, дякую вам від усього серця за всю любов і працю,  якими ви допомагали мені нести тягар мого служіння, і прошу прощення за всі мої недоліки. Зараз довіряємо Святу Церкву турботі  Доброго Пастиря Ісуса Христа".

Онлайн-фотоальбом, присвячений понтифікату Бенедикта XVI  має 62 сторінки.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va