Мусульмани перестають бути меншістю в Західному світі
  • Птн, 16/08/2013 - 19:13

Згідно з офіційною статистикою, на даний момент у світі проживає близько. 1.5 млрд. мусульман сунітів, 1.1 млрд. католиків і 1 млрд. послідовників індуїстської релігії. Мусульмани чисельно як і раніше залишаються меншістю у Західному світі, проте демографічні показники свідчать про те, що ситуація незабаром може кардинально змінитися, пише Сanadafreepress.

У Великобританії чисельність мусульман, що регулярно відвідують мечеті, вже давно перевищує кількість парафіян Англіканської Церкви. Торік ім'я Мухамед стало найпопулярнішим ім'ям серед новонароджених дітей, випередивши за популярністю імена Джек і Харрі.

У Франції за останні кілька десятиліть мечетей було побудовано більше, ніж католицьких церков, а на півдні Франції мечетей вже більше, ніж церков. Найпопулярніше подвійне «французьке» ім'я - Мухамед-Амін, за якими слідують за популярністю Жан-Батіст, П'єр-Луї і Мохамед-Алі.

У Бельгії 50% новонароджених дітей - мусульмани, давно пустуючі церкви активно стають мечетями. Найпопулярніше ім’я також Мухамед, і з 7 топових імен в пологових будинках - 6 позицій займають мусульманські.

Приблизно чверть жителів Амстердама, Роттердама і Марселя - мусульмани, також як і п'ята частина Стокгольма. У містах Утрехт, Гаага, Амстердам і Роттердам Мухамед також найпопулярніше ім'я серед дітей.

За останні 25 років мусульманська популяція Європи подвоїлася, і поточна статистика говорить про те, що незабаром подвоїться ще раз. Теоретично До 2025 р. третина всіх дітей будуть народжуватися мусульманами. Третина мусульман Франції і Німеччині це діти та молодь, в той час як серед французів і німців молодих людей лише п'ята частина. Третина мусульман Великобританії і Бельгії це тінейджери до 15 років, місцевих громадян цього віку також лише 1\5.

Якщо прийняти до уваги всі вікові категорії громадян, то мусульмани поки складають меншість, однак серед підростаючого покоління вони вже стають більшістю. Однак у кожному разі культурною і домінуючою більшістю місцевих громадян вже назвати дуже складно.

На думку деяких американських аналітиків, США на відміну від Європи в меншій мірі схильна до дії так званої демографічної бомби, оскільки в значній мірі населена різними народами з більш високою народжуваністю. У минулому у неї не було мусульманських колоній, як у Англії та Франції. Однак з вторгненням до Іраку в країну попрямував значний потік біженців, більшість з яких мусульмани.

За законом США повинні приймати на рік 5000 біженців. У 2008 р. ліміт для біженців з Іраку склав 12000 чол., Що значно більше, ніж для вихідців з усього Радянського Союзу. І це лише незначна частина мусульман, що прибувають в США.

У 2005 р. бл. 100 000 мусульман стали резидентами США. У 2009 р. їх прибуло вже 115 000 і кількість  продовжує зростати від року до року. На даний момент мусульмани становлять приблизно 10% всіх мігрантів у США. З часу теракту 9\11 кількість мігрантів з Єгипту та Сирії подвоїлася. Кількість приїжджих з Туреччини зросла більш ніж в 3 рази. Чисельність біженців з Афганістану потроїлася. Кількість сомалійських мігрантів зросла за останній рік з 3000 до 14000 чол. У 2009 р. кількість біженців з Пакистану досягло 21000 чол., Міграція з Саудівської Аравії зросла на 50%.

Для порівняння можна вказати, що в США рівень народжуваності знаходиться на рівні 13.5, в Пакистані 24.1, в Єгипті 24.6, в Саудівській Аравії 19.3, в Афганістані 37.3, в Сомалі 42.7.

За матеріалами www.sedmitza.ru