Мусульмани та ліваки хочуть відібрати в Церкви катедру в іспанській Кордобі
  • Чтв, 27/07/2017 - 13:58

Іспанські ліві та мусульманські активісти прагнуть позбавити Церкву права власності на римо-католицьку кадетру Вознесіння Богородиці в іспанському місті Кордоба, повідомляє National Catholic Register.

Колишній посол Королівства Іспанії в США Хав’єр Руперез, для National Catholic Register прокоментував ці спроби не просто як антикатолицький випад, а як антизахідну операцію.

Сьогодні тривають спроби обмалювати звільнення Піренейського півострова від ісламських завойовників, не як звільнення християн, які жили під мусульманським ярмом, а як знищення миролюбивої та квітучої ісламської цивілізації затурканими варварами-католиками.

Сьогоднішня катедра – це перетворена на католицьких храм мечеть, яка була споруджена у 784 р. на місці базиліки св. Вікентія.

Насправді ж часи ісламського панування на Піренейському півострові були важкими часами для християн, яких мусульманські правителі обкладали неймовірно високими податками та ще й переслідували.

На сьогоднішній день тривають спроби мусульман відібрати в католиків Кордобську катедру. Так у 2007р. генеральний секретар Ліги арабських держав Амр Мусса в часі Саміту ОБСЄ з питань ісламофобії заявив претензії мусульман на катедру в Кордобі. У 2010 році в часі Великого тижня двоє мусульман спровокували серйозний інцидент у цій катедрі, поранивши охоронців. На сьогоднішній день мусульмани вимагають право провадити в катедрі свої молитви.

У 2013 р. створена організація під назвою «Платформа за мечеть-катедру Кордоби», яка широко розрекламована соціалістичної газетою «El Pais». Її створення «співпало» із нападками уряду Андалузії на Церкву. При чому, регіональний андалузький уряд продовжує заявляти, що Церква не має жодного права на власну катедру. На щастя закони Іспанії не дозволяють відібрати кадеру в Церкви.

Насправді, у мусульман Кордоби, яких налічується 1500 чоловік не мають проблем із богослужбовим простором, адже їх обслуговує дві мечеті, які задовольняють їхні потреби. На сьогоднішній день мусульмани становлять всього 4% населення Іспанії.

Варто зазначити, що а ні євреї, а ні християни не мають права молитися, навіть мати на собі виразну релігійну символіку на Храмовій горі в Єрусалимі, де знаходився Єрусалимський Храм, що його римські легіони зруйнували в 70 році. На сьогодні Храмова гора перебуває у руках мусульман.