Мусульманський монарх подарував ділянку під побудову католицької катедри
  • Втр, 19/02/2013 - 12:35

У Манамі, столиці королівства Бахрейн над Перською затокою, буде побудована католицька катедра. Ділянку під її побудову подарував Церкві місцевий монарх, Хамад ібн Іса аль-Халіфа.

Цю інформацію підтвердив в розмові з ватиканським інформаційним сервісом «Fides» апостольський вікарій Північної Аравії єпископ Камілло Баллін.

Під час душпастирського візиту до Кувейту до єпископа Балліна зателефонував один з працівників королівського дому з проханням про зустріч. «Після повернення до Бахрейну я одразу приїхав на зустріч, де отримав документ, яким потверджується передача великої ділянки землі, на якій буде побудований новий храм», – зазначив апостольський вікарій.

Він також додав, що мав змогу особисто подякувати монархові за подарунок, оскільки 13 лютого був запрошений на зустріч короля із представниками різних релігій країни. На цій зустрічі єпископ отримав почесне місце біля короля і мав чудову нагоду подякувати за подарунок для Церкви.

Акт дарування був виданий 11 лютого, коли Католицька Церква усього світу відзначає свято Матері Божої з Люрду. В цей день католики на Аравійському півострові відзначають свято Матері Божої Аравії. Новозбудована катедра носитиме саме Її ім’я.

За матеріалами wiara.pl