Музей Біблії у Вашингтоні. Дорогий, високотехнологічний і дуже модний
  • Птн, 26/01/2018 - 09:58

В листопаді минулого року в столиці США відкрився Музей Біблії.

Двері музею, а точніше обрамлення входу в нього представляє собою відлиту з бронзи і розітнуту надвоє сторінку Біблії Гутенберга, на якій викладена перша глава Книги Буття. З неї починається Старий Заповіт. Це видання Вульгати (латинського перекладу Святого Письма), здійснене Йоганом Гутенбергом в середині XV століття в Майнці, кладе початок історії друкарства в Європі.

Вага кожної з цих двох половинок «сторінки» перевищує 12 т, а висота становить 40 футів (близько 12,1 м). Напередодні урочистого відкриття музею ці своєрідні ворота продемонстрували в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія), Нешвіллі (штат Теннессі), Оклахома-Сіті (штат Оклахома) і Нью-Йорку.

Спорудження Музею Біблії почалося восени 2014 року. Основою експозиції стала особиста колекція Гріна, яку він почав збирати лише шість років тому, але в якій налічується 44 тис. експонатів. А розмістився музей в колишньому складі - купленій з дозволу вашингтонської влади величезній  будівлі 1922 року побудови, на першому поверсі якої свого часу йшла залізнична гілка, яка давала можливість приймати товарні вагони. Вона знаходиться недалеко від Конгресу США, практично в центрі міста, і Грін сподівається, що таке розташування дозволить залучити в музей більшу кількість відвідувачів.

 

відео: chastime