Музеї Ватикану: сім віртуальних турів
  • Суб, 21/03/2020 - 17:54

Не виходячи з дому, можна стати учасником семи віртуальних екскурсій Музеями Ватикану, які тимчасово закрили для публіки у зв’язку з надзвичайною ситуацією з коронавірусом.

Краса шедеврів знаменитих Ватиканських музеїв тепер приходить просто в дім. Тимчасово закриті у зв’язку з епідемію COVID-19 колекції Пап стали доступні в один клік на персональних комп'ютерах, смартфонах і планшетах користувачів усього світу.

На сайті www.museivaticani.va кожен охочий може відвідати сім віртуальних турів Сікстинською капелою, Музеєм Пія-Климента в Бельведерському палаці, Музеєм К'ярамонті, галереєю Браччо-Нуово, Станцією Рафаеля, Капелою Нікколіна і Залом К’яроскурі. Інтернет-користувачі зможуть пройтися кожним із цих приміщень, рухаючись у будь-якому напрямку і розглядаючи окремі шедеври в найдрібніших деталях, відтворених у високій роздільній здатності.

Крім того, на офіційному каналі музеїв в Інстаграмі @vaticamuseums щодня публікують деталі ватиканських творів мистецтва, що супроводжуються короткими описами, які допомагають зрозуміти історію і значення багатьох робіт, більш чи менш відомих.

Відповідно до заходів безпеки, які прийняла влада Італії та Святий Престіл, музеї Ватикану закриті з 9 березня і щонайменше до 3 квітня. До того ж недоступні для відвідувачів Бюро археологічних розкопок, гробниця Святого Петра, некрополь під Ватиканською базилікою, музей Папських вілл і римські музейні центри Папських базилік.