М’янма: 150-річчя діяльності місіонерів Папського Інституту Закордонних Місій
  • Птн, 20/04/2018 - 10:35

Місіонери Папського Інституту Закордонних Місій нещодавно розпочали святкування 150-ї річниці своєї місійної діяльності в М’янмі: перші місіонери прибули сюди 1868 року. Сьогодні католики налічують тут понад 675 тисяч осіб, що належать до 16 дієцезій і становлять 1% населення країни. 

На початку квітня Генеральний настоятель Інституту о. Ферруччо Брамбілласка прибув до міста Таунґу, щоб взяти участь у святкуваннях 150-ї річниці місій. Тут його зустріли місцеві єпископи, 200 священиків й понад 20 тисяч вірних, що прибули з різних частин азіатської країни.     

Кардинал Фернандо Філоні, Префект Конгрегації євангелізації народів, надіслав послання на ім’я місцевого єпископа Ісаака Дану, в якому згадує про «героїзм перших місіонерів» Папського Інституту Закордонних Місій. Долаючи річку Сітаун, чотири католицьких священиків вперше принесли Євангеліє в східний, найвіддаленіший та ізольований регіон тодішньої Бірманії. Кардинала Філоні також висловив вдячність за «постійність і за віру всіх тих, хто з любов’ю долучився до місіонерів в їхньому звіщенні Євангелія».