Мюзикл за сценарієм Івана Павла II на Всесвітніх днях молод
  • Чтв, 18/07/2013 - 09:18

Родзинкою Всесвітніх днів молоді в Ріо-де-Жанейро стане мюзикл "Подружжя. Ювелірний магазин "за сценарієм бл. Івана Павла II. Вистава буде вперше виповнюється в Ріо, а постановники та актори мають намір донести до аудиторії цінність християнських почуттів, насамперед любові, про яку так часто забувається в сучасному суспільстві. Вхід для паломників та волонтерів 25 липня буде безкоштовним. Архієпископ Ріо-де-Жанейро Аран Жоао Темпеста, голова місцевого організаційного комітету, вважає, що, незважаючи на те, що твір був написаний Іваном Павлом II в 1960-му році, він зачіпає теми, які як і раніше дуже актуальні для сучасної молоді. На його думку, мюзикл занурює глядачів в ситуації і почуття, пов'язані з невизначеністю і необхідністю прийняття важливих рішень. Представлення приводить до думки, що справжня любов може змінити цей світ.

У виставі розповідається про долі трьох поколінь жінок з однієї родини та історії їхнього кохання. Вони бачать своє щастя по різному, від культивування "ідеального кохання" в контексті Другої світової війни, до "вільного кохання" і розриву з традицією в часи культурної революції 1970-х років. Все це відбувається в Польщі з 1939 р. до 1989р.

Художній керівник і дизайнер проекту Роберто Лаге сказав, що мюзикл розповідає про співучасть, партнерство, щедрість, чесність у відносинах і в любові. Він нагадав, що зараз молодь живе в ситуації крайнього індивідуалізму, вивищення над іншими і неповаги до інших. А гідність, етика, повага - це ті цінності, які мають основне значення для гармонійного суспільства і нації, підкреслив він.

Вистава проходитиме під супровід живої музики. Адаптацію тексту здійснив драматург Еліс Лопес.

Треба відзначити, що це не перша спроба постановки творів Івана Павла II. У 1989 р. на екрани вийшов художній фільм «Ювелірний магазин" (The Jeweller's Shop), режисером якого був Майкл Андерсон, а головну роль у ньому виконав Берт Ланкастер.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va