МЗС подякувало Папі Римському за зусилля заради миру в Україні
  • Срд, 04/05/2022 - 13:00

Міністерство закордонних справ України подякувало Папі Римському Франциску за зусилля зі встановлення справедливого миру та зупинення війни.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він зазначив, що в міністерстві уважно ознайомилися з інтерв’ю Папи Франциска для італійської Corriere Della Sera і цінують, що Україна залишається в центрі його уваги.

«Вдячні за зусилля Папи Римського зі встановлення справедливого миру та зупинення війни, яка жодним чином не була спровокована Україною, НАТО чи будь-якою іншою третьою стороною. І для понтифіка, і для цілого світу зараз стало абсолютно очевидно, що ні росія, ні особисто путін не налаштовані на припинення кровопролиття на українській землі», - заявив Ніколенко.

За словами речника, римський понтифік констатував, що Москва проігнорувала всі заклики Ватикана до припинення війни. Натомість Україна підтверджує свою прихильність до діалогу та вчергове поновлює запрошення Папі Римському здійснити візит до Києва.

«Віримо, що добро неодмінно переможе зло. Закликаємо Святійшого Отця продовжувати молитися за українців та докладати зусиль заради миру в Україні», - наголосив він.

Як повідомлялося, Папа Римський висловив готовність зустрітися з лідером рф путіним у москві, щоб спробувати зупинити звірства, які відбуваються через російське вторгнення в Україну.