МЗС України закликає українців до обережності за кордоном у зв’язку з терористичними загрозами
  • Втр, 22/08/2017 - 14:33

У зв’язку з загостренням безпекової ситуації через терористичні акти, що були вчинені останнім часом у країнах Європи, Азії та Африки, а також стихійними лихами (пожежами у Південній Європі, повенями в Азії) рекомендуємо громадянам України, які планують свою подорож за кордон, і тим, які вже перебувають за межами нашої держави, дотримуватися заходів безпеки, уникати місць масових скупчень людей, неухильно дотримуватися правил перебування іноземців у країнах перебування, виконувати усі законні вимоги представників державних органів влади, рекомендації рятувальних служб і стежити за повідомленнями правоохоронних органів.

Рекомендуємо громадянам України, які перебувають за кордоном, проявляти обережність та підвищену пильність, уникати місць проведення протестних акцій, масових зібрань, мітингів.

У разі потрапляння у зону стихійного лиха, доцільно дотримуватися вимог і рекомендацій рятувальних служб та правоохоронних органів.
Рекомендації щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях розміщені на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій у розділі «Абетка безпеки» http://www.dsns.gov.ua/ua/Abetka-bezpeki.html.

Іноземні сервери з надзвичайних ситуацій та посилання на веб-сторінки рятувальних служб країн світу розміщені за веб-адресою: http://www.dsns.gov.ua/ua/Inozemni-serveri-z-nadzvichaynih-situaciy-in-english.html.

У випадку надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно повідомляти про це місцеві правоохоронні органи, рятувальні служби, а також на «гарячу лінію» посольства або консульської установи країни перебування (контактна інформація розміщена на сайті «Поради подорожуючим від Консульської служби України» http://tripadvisor.mfa.gov.ua), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за номером телефону: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.