На Аскольдовій Могилі у Києві відслужили панахиду за упокій душі Маркіяна Паславського
  • Нед, 28/08/2016 - 20:00

При парафії Святого Миколая на Аскольдовій Могилі УГКЦ, що у Києві, 19 серпня, в другу річницю загибелі під Іловайськом Маркіяна Паславського, на могилі героя, який  похований біля храму, відслужили панахиду за упокій його душі.

Довкола могили зібралися рідні, друзі, співробітники, побратими та чимало небайдужих людей. Поминальний молебень очолив митрофорний протоієрей о. Ігор Онишкевич, парох  місцевої парафії.

Після панахиди згадували; як Марко, народжений в Америці, вирішив переїхати жити в Україну, як американець прийняв українське громадянство, як досвідчений бізнесмен був  вельми  коректним зі своїми підопічними, як капітан, який закінчив Військову Академію у Вест Пойнт, пройшов Майдан у Києві, а згодом пішов воювати в зону АТО звичайним рядовим військовим з позивним «Франко», як мільйонер витрачав чималі статки на українську армію, зокрема, на озброєння та харчі для свого батальйону «Донбас»…Як він дуже любив Україну та боровся за її демократію та проти корупції, як мріяв бути похованим тут, на українській землі. Марко загинув, прикриваючи відхід групи бійців з Іловайська. 3 кулі в спину забрали його життя. Йому було 55.. 

«Мамо Орисю, ви бачите, могилка доглянута, цвітуть квіти, – звернувся після панахиди настоятель храму до пані Орисі. – Але до Вас вона, звісно, далеко. Ми хочемо встановити тут веб-камеру, аби за тисячі кілометрів, в будь який момент, ви могли б подивитись, як тут ваш син спочиває. Дякуємо Вам. Ви виховали дуже добру дитину, приклад для багатьох українців. На жаль, на війні милосердя мало. Щоб захистити нашу багату землю ми всі  мусимо використовувати зброю, але духовну: молитися, аби настав мир у нашій країні і перестали гинути чоловіки, як Марко, який ще багато користі міг принести Україні. Вічна Йому пам’ять!».