«На Церкву сьогодні дують супротивні вітри», - Блаженніший Святослав у Зарваниці
  • Нед, 20/07/2014 - 11:38

Про це сказав Глава УГКЦ у ніч проти 20 липня після багатотисячного походу вірних за свічками до монументу Матері Божої у місці Її об'явлення. «Ми, як християни, проповідуємо слово надії. Та рятівна, спасительна правиця протягнута до нас. Христос не тільки переведе нас через ту бурю, але Він є той, який дасть нам майбутнє».

Блаженніший Святослав підтримав вірних на дусі у нелегкий часи війни і сказав: «Буря може наробити багато лиха, але вона не триває вічно. Вічність належить тільки мирові, бо Господь є вічним нашим миром».

Аналізуючи євангельський уривком, коли Христос ішов по воді, а на зустріч Йому вирушив Петро, Глава УГКЦ сказав: «Ми зійшлися з різних сторін України для того, щоб разом молитися і просити миру і спокою для нашої соборної незалежної України. Тільки там, де є Христос, там є безпечно. Христос разом зі своїми учнями серед найбільшої небезпеки, яку вони тої хвилини пережили і можливо найбільшу науку, яку вони отримали, було те, що їхнє життя, їхнє спасіння лежить у спадаючій десниці Господній… Від віку образом Церкви був човен, який пливе по розбурханому, житейському, чорному ввід гріха морі. Це човен рятує усіх, хто у ньому знаходиться, бо у ньому Христос перебуває».

Блаженніший Святослав висловив подяку Господу за 25 років свободи УГКЦ. "Коли наша Церква вийшла з підпілля, її перемога над злом була офіційно підтверджена. Багато хто сумнівався чи та Церква зможе вижити, і до всіх них Христос каже: «Чого ти сумніваєшся маловіре?» Ми сьогодні дякуємо Господу Богу за те, що Він в човні нашої Церкви разом з нами пливе нашим житейським морем. Ми дякуємо за тих духовних провідників, якими Господь наділив нашу Церкву».

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької. Після Літургії, яку очолив владика Йосафат Говера, екзарх Луцький, вірні центральною вулицею села несли свічки та у супроводі оркестру співали пісню “Із Києва міста”. Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а прочани наблизились до монументу, де Глава УГКЦ спільно з єпископами та священиками розпочав Молебень до Матері Божої.

о. Олег Харишин,

керівник прес-служби архиєпархїі