На ЧС з футболу не буде підтримки ЛГБТ. Капітани команд не одягатимуть веселкових пов’язок
  • Пон, 21/11/2022 - 17:09

Після того як ФІФА застерегла, що капітани команд, які одягнуть пов’язку кольору веселки під час цьогорічного Чемпіонату світу з футболу, отримають «жовту картку», то не стало жодної команди, яка була б готова взяти участь у кампанії «One Love».

Футбольні федерації Данії, Нідерландів, Бельгії, Англії, Уельсу, Німеччини та Швейцарії повідомили, що не можуть ставити своїх футболістів під загрозу отримати спортивні санкції, включно із отриманням «карток».

Відповідно до ідеї кампанії «One Love», яка була започаткована в Нідерландах, капітани команд одягали на руку пов’язку кольору веселки, щоб промувати «інтеграцію і різноманіття в футболі та суспільстві», що мовою ЛГБТ лобі означає промоцію відхилень сексуальної орієнтації та статевої ідентичності.

На початках участь в цій акції мала брати і Франція, однак капітан команди Хюґо Ллоріс заявив, що не одягне пов’язку 6-колірної веселки.

Приводом для того, щоб ФІФА цього року застерегла футболістів від промоції ЛГБТ, був рішучий спротив Катару щодо пропагування неприродної сексуальної позиції.