На Донбасі срібний хрестик матері врятував життя десантнику
  • Втр, 01/07/2014 - 11:05

До Миколаєва з Дніпропетровська переправили сімох бійців, поранених на Донбасі. Це – десантники 79-ої аеромобільної бригади, всі миколаївці. Тепер лікуватимуться в регіональному військовому шпиталі, де їх зможуть провідувати родичі. А щойно стануть на ноги, то обіцяють повернутися до своїх на Схід, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Десантник Євген досі стискає в руках срібний натільний хрестик. Саме він, певен, врятував йому життя, бо осколок зрикошетив, і не потрапив у серце. Поранений розповів, що хрестик подарувала йому матір перед смертю.

Того, що пережили на Сході, хлопці воліють не згадувати. Рани загоюються, радіють, що одужуватимуть удома.

За час боїв Миколаївщина втратила трьох вояків. Ще 55 поранені, лікуються в Харкові, Києві, Одесі та Ірпіні. Нині, кажуть керівники області, всіх, кого можна, намагаються перевезти додому. Медики переконують, що попри те, що шпиталь вже зараз переповнений, місце для миколаївських героїв знайдуть. Усім необхідним забезпечені, єдине від чого не відмовляться - це солодощі для пацієнтів та моральна підтримка. Із дитячих шкіл та садочків пораненим вже почали присилати малюнки.

Самі ж хлопці кажуть, що щойно дозволять лікарі, хочуть знов повернутись на Схід, до своїх.