На Донеччині стався розбійний напад на оселю священика
  • Суб, 09/07/2016 - 13:51

7 липня в м. Констянтинівка, що на Донеччині, стався розбійний напад на оселю о. Віталія Кестера, настоятеля парафії Святих рівноапостольних Володимира та Ольги УГКЦ Донецького екзархату.

 Близько 22:30 години зловмисники, розбивши вікно будинку, де мешкає священик із сім’єю, намагалися проникнути в приміщення. Священик, почувши звуки знадвору, відреагував на це, відкривши двері. Зловмисники, погрожуючи й вживаючи нецензурну лексику, почали бити о. Віталія в обличчя кастетом. Таким чином, вони розсікли йому обличчя вище носа. В оселі зчинилася бійка. «Священик не розгледів обличчя цих людей, бо вони були в балаклавах. З місця злочину ці люди втекли», - розповів о. Іван Василенко, близький друг потерпілого. Він припускає, що розбійний напад стався, з метою пограбування, або ж через священнодії греко-католицького капелана на передовій. «Священик вдома був із дружиною та сином, які психологічно постраждали. Уночі отцю поклали шви на обличчя», - додав він.

Варто зазначити, нещодавно на о. Василя Іванюка, декана Краматорського деканату Донецького екзархату УГКЦ, було здійснено наїзд автівкою. Священик переходив дорогу біля храму, де служить. На нього цілеспрямовано мчав автомобіль. Священик одразу подав позов до міліції, так як йому вдалося записати номера автомобіля. Виявилося авто з такими номерами не зареєстроване.

Руслана Ткаченко