На Донеччині відбулися перші зустрічі табору для дітей «Не бійся! Будь вільним!»
  • Суб, 30/07/2016 - 14:28

З 26 липня по 4 серпня 2016р. у м. Констянтинівка за фінансової підтримки Союзу Українок Америки відбувається табір для дітей, який проводять душпастирі Центру Студентського Капеланства ЛА УГКЦ та студенти волонтерського руху DoBro, який діє при Центрі. Гасло цього табору - «Не бійся! Будь вільним!», який спрямований на вихвання християнських цінностей, здорового способу життя та любові до Батьківщини.

Волонтери разом з душпастирями вже провели кілька днів табору для дітей Костянтинівки. Під час зустрічей діти брали участь у інтерактивних іграх та конкурсах, а також малювали казкових персонажів та спілкувалися на біблійні теми.

"Банси, кульки, море сміху, нові знайомства і задоволені дитячі обличчя! Саме так відбувався перший день табору у Костянтинівці. Діти не тільки розповіли про себе, але й поділились із нами своїми мріями. Мусимо сказати, їхні думки вражають: "щоб в усіх бездомних був дім", "щоб був мир", "щоб була активна молодь, яка хоче розбудовувати своє місто. Напевно, не дарма ці діти зібрались у таборі під назвою "Не бійся! Будь вільним!", - діляться своїми враженнями студенти волонтерського руху DoBro на сторінці у соціальній мережі facebook.

Довідка. Союз Українок Америки (СУА) є найбільшою та найстарішою українською крайовою жіночою організацією Сполучених Штатів Америки. Як вказано на сайті цього об’єднання, їхньою метою є повідомляти світу про події на рідних землях, допомагати Батьківщині морально й матеріально, сприяти збереженню української ідентичности, культурної і мистецької спадщини, народних традицій в еміграції. За фінансової підтримки Союзу Українок Америки минулого року вже відбулося кілька таборів для дітей учасників АТО та сиріт, а також днів духовної віднови для сімей учасників АТО, які організовували Центр Опіки Сиріт та Центр Військового Капеланства ЛА УГКЦ.