На думку правознавців, ґей-лобі в Хорваті готує антиконституційний переворот
  • Втр, 11/06/2013 - 20:25

Хорватська урядова коаліція, яка останнім часом виступає як найгарячіший лобіст інтересів ЛГБТ-руху та відвертий противник Католицької Церкви, готова спровокувати конституційну кризу в Хорватії заради недопущення проведення референдуму з питання внесення в Конституцію країни визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки.

 

Представники соціал-демократів та лібералів у хорватському парламенті внесли законопроект, який забороняє  проведення референдуму з цього питання, оскільки внесення визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки в Конституцію країни, на їхню думку, порушує права людини. Окрім цього, згаданих парламентарів найбільше непокоїть те, що за проведення цього референдуму висловилась також і Католицька Церква в Хорватії.

 

На думку представників усіх чотирьох діючих в Хорватії юридичних факультетів, прийняття такого закону спровокує безпрецедентну політично-конституційну кризу в країні й може поставити країну в становище юридичного хаосу. З таким попередженням від імені правничих факультетів Хорватії виступили їхні професори. Професори наголошують, що непроведення референдуму, за проведення якого висловилось понад 10% хорватських виборців, та спроба ввести в дію закон, який би по суті мав ретроспективну дію, не що інше, як спроба антиконституційного перевороту.

За матеріалами vecernji.hr