На Філіппінах ісламські сепаратисти використовують викрадених осіб як живі щити
  • Птн, 13/09/2013 - 13:36

250 цивільних осіб викрали на Філіппінах повстанці з Фронту національного визволення Моро. Серед заручників є також католицький священик. Напад стався в районі міста Замбоанга на півдні архіпелагу, де повстанці атакували морський порт. Тисячі людей втекли з району бойових дій. Інші були ізольовані в будівлях, а також в церквах, де шукали притулку.

Викрадених осіб ісламські сепаратисти використовують як живі щити в зіткненнях з філіппінським військом і поліцією. Цікаво, що більшість із заручників є мусульманами. Місцева Церква намагається допомогти емігрантам і біженцям, хоча ситуація є щораз більш небезпечною. «Ми допомагаємо без побоювання. Наш осередок громадської допомоги працює повноцінно, – сказав адміністратор агентства UCAN Архиєпархії Замбоанга, о. Кріс Манонгас. – Ми готові ризикувати своїм життям заради цих людей».

Фронт національного визволення Моро, що діє понад 40 років, намагається відірвати від Філіппін південну частину архіпелагу, населену переважно мусульманами. До цих пір це повстання коштувало життя 120 000 осіб.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va