На Форумі молодіжних лідерів УГКЦ Блаженніший Любомир закликав молодь діяти
  • Пон, 01/07/2013 - 12:00

Близько сотні молодих людей зі всієї України з’їхалися до Львова на Форум молодіжних лідерів УГКЦ, який відбувався цими вихідними у Львові. Протягом трьох днів учасники заходу спільно працювали над питаннями ефективності діяльності церковних та громадських організацій, волонтерства у Церкві, залучення коштів.

Розпочинаючи Форум, голова Комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк висловив сподівання, що ця подія стане рушієм у питанні творенні спільної місії, яку молодь поставила перед собою. Серед головних пріоритетів Форуму були визначенні обмін досвідом та формування спільного завдання на наступний рік. Відтак о. Ростислав Пендюк зазначив, що «майбутнє слід творити, а не передбачати».

На відкритті Форуму адміністратор Патріаршої курії у Львові о. Петро Рак наголосив, що молоді слід активніше брати участь у діяльності парафіяльної спільноти і вести за собою інших.

Головною подією першого дня заходу стала зустріч молоді з Блаженнішим Любомиром (Гузарем) на тему «Покликані свідчити». На початку зустрічі архиєпископ-емерит наголосив, що він не планує проповідувати чи виступати з лекцією як університетський професор, а хоче відчути живе спілкування з молоддю. Відтак на запитання про провідництво та покликання до служіння не тільки в Церкві, а й у державі, Блаженніший Любомир (Гузар) нагадав слова президента США Джона Кеннеді: «”Не питай, що може зробити для тебе держава, а запитай себе, що ти можеш зробити для неї”. Люди перестали думати категоріями про те, щоб цілий народ жив гідно», – резюмував свою думку Блаженніший Любомир, вказуючи на те, що в такому випадку це шлях в нікуди.

Зважаючи на те, що більшість присутніх були молодими особами, Блаженніший Любомир закликав їх діяти, адже їхнє бажання до змін є одиним із найважливіших та найцінніших.

Нагадаємо, що Форум молодіжних лідерів УГКЦ організований Комісією у справах молоді УГКЦ, Українським католицьким університетом та Львівською міською радою.

 

Прес-служба УКУ