На Гаїті озброєна банда викрала 17 американських місіонерів
  • Пон, 18/10/2021 - 12:58

17 американських місіонерів разом з їхніми сім’ями викрали в м. Тітаньєн на Гаїті, на північ від столичного м. Порт-о-Пренс. Серед викрадених – щонайменше троє дітей.

На Гаїті повертається хвиля викрадень з метою викупу. Їхня кількість спала після вбивства президента країни та землетрусу, що уразив південно-західну частину острова. А тепер вона наростає шаленим темпом. Цього разу озброєне угруповання викрало групу сімей, що їхали автобусом в аеропорт.

На думку місцевої поліції, викрадення могло бути справою рук місцевої банди, яка останніми місяцями діє на прикордонній території між столицею Гаїті та Домініканською Республікою. Окрім викрадення американських та гаїтянських громадян, бандити проводять численні крадіжки та напади. В якості викупу за викрадену особу вони зазвичай вимагають від 200 до понад мільйон доларів.

Впродовж перших восьми місяців 2021 року гаїтянська поліція задокументувала щонайменше 328 викрадень, в той час як за увесь 2020 рік відзначено 234 викрадення. Країна переживає велику кризу, а політичний хаос і землетрус лише погіршили і так складну ситуацію.