На гей-параді в Бразилії осквернили християнські символи
  • Пон, 15/06/2015 - 18:14

У Бразилії зростає хвиля тривоги і обурення після останнього гей-параду в Сан-Паулу. Цього року гомосексуалісти не обмежились лише поширенням розпусти і збочення, але завдали удару по християнству, публічно осквернивши хрест і інші символи цієї релігії. Деякі депутати вимагають заборони на рівні закону таких актів презирства і нетерпимості.

Кардинал Оділо Педро Шерер з Сан-Паулу висловив рішучий спротив, наголошуючи, що дійшло до баналізації релігійних обрядів, і вимагаючи належної поваги до католицької релігії.

В свою чергу єпископ Генрі Суарес да Коста з  єпархії Палмарес через доступні соцмережі розмістив свій коментар щодо цих сумних подій. На його думку, брак поваги до релігійних символів є проявом суспільної деградації. «Мені залишається тільки вболівати над суспільством, яке потрапило в деградацію; мені шкода тих осіб, які втратили напрям, сенс життя, цінності. Дивлячись, куди ми зайшли, куди зайшло суспільство, куди зайшли деякі гомосексуалісти, треба сумувати», – із сумом зазначив він.

В схожому дусі висловилась відома і популярна співачка Ельба Рамальо, котра є учасницею руху оборони гідності людського життя. Гей-парад вона назвала богохульством проти святого Хреста і плодом релігійної нетерпимості, яка зараз поширюється у світі. «Це культура ненависті і смерті, яка виражається через екстремістські рухи, які мають підтримку впливових ЗМІ і ведуть до крайнощів тих, хто вважає, що свобода виражається у відкиненні інших», – зазначила Ельба Рамальо.

Католицький федеральний депутат Ерос Бйондіні, котрий входить до християнської парламентарної групи, також рішуче піддав критиці практику осквернення релігійних символів учасниками гей-параду. «Сумно. Слід вболівати над тим, що хтось, хто вимагає поваги для себе, не поважає і з презирством висміює найвищий знак християн, хрест Христа! Я вважаю, що ця жалюгідна сцена не представляє ставлення гомосексуалістів, які на законодавчому рівні борються проти дискримінації і упередження. В Бразилії зародилась культура ненависті! Я вірю в культуру миру, життя і Любові», – сказав політик.

Якщо з одного боку гомосексуалісти добиваються криміналізації гомофобії, то з іншого боку багато парламентарів рішуче просять про криміналізацію християнофобії.

На початку минулого тижня у бразильському парламенті було зареєстровано законопроект, який визнає за правопорушення зневажливе використання релігійних символів на маніфестаціях суспільних чи політичних активістів, оскільки таким чином вони поширюють нетерпимість.