На горищі в США виявили папську буллу XIV століття
  • Втр, 04/02/2014 - 16:17

На горищі приватного будинку в Сент-Луїсі (штат Міссурі) в нерухомому майні однієї американки її родичами випадково виявлений зниклий в Німеччині після Другої світової війни документ, датований серпнем 1387р., - папська булла латинською мовою про заснування університету в Гейдельберзі, підписана Урбанoм VI (1318-1389), повідомляє 4 лютого "Седмиця.Ру" з посиланням на сайт "Uni-heidelberg".

Про унікальну знахідку повідомили в "Єзуїтський інститут" ("Institute of Jesuit Sources") в Сент- Луїсі і університетський архів Гейдельберга. Останній негайно сприяв передачі американцями середньовічного документа німецькому генеральному консулу, доктору Крістіану Брехту в Чикаго.

Тепер експерти німецького архіву, з якого зникла папська булла, працюють над тим, щоб організувати доставку документа з США в Гейдельберг, повідомив сайт uni-heidelberg.

Як цей унікальний документ опинився у володінні нині покійної американки, є загадкою для її найближчих родичів. Директору університетського архіву, доктору Інго Рунду, теж важко відповісти на питання, як під час того як в архіві проходила ревізія (грудень 1947р. - січень 1948 р.) вдалося викрасти не тільки буллу, а й ще 7 інших середньовічних документів, що зберігалися разом з нею.