На Херсонщині заснована нова парафія та освячено новий храм УГКЦ
  • Нед, 10/12/2017 - 18:51

9 грудня 2017 року в селищі Інженерне Дніпровського району м. Херсона було освячено новий храм-каплицю на честь Архистратига Божого Михаїла.

На свято завітав Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський єпископ Михаїл (Бубній). На порозі храму владику зустріли діти із запашним короваєм і віршами, а парох храму о. Ігор Макар вручив владиці хрест та ключі від храму й запросив до спільної молитви.

Розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія із Чину освячення. Владика Михаїл з усіма священнослужителями освятили престіл, кивот, проскомидійник, помазавши їх святим єлеєм й окропили храм свяченою водою.

«Цей храм має свого покровителля в особі Архистратига Михаїла. Так само кожна людська душа при Таїнстві хрещення отримує свого ангела покровителя, який супроводжує її крізь ціле життя», − сказав владика Михаїл у проповіді.

На завершення було зачитано декрет про заснування нової парафії й призначення парохом новоствореної парафії прот. Ігоря Макара. За ревну працю у Христовому винограднику та душпастирські труди, Екзарх Одеський нагородив хрестом з прикрасами протопресвітера Херсонського прот. Ігоря Макара.

Святкова Архиєрейська Божественна Літургія завершилася молитовним гімном за Україну «Боже Великий, Єдиний», многаліттям жертводавцям і всім присутнім та спільним фото біля новоосвяченого храму.

Прес-служба Херсонського деканату