На Ходорівщину передали факсимільне видання Біблії Франциска Скорини
  • Птн, 18/05/2018 - 09:21

13 травня 2018 року у с. Новосільці Жидачівського району відбулися дві святкові події. А все розпочалося недільною літургією на якій крім парофіян був присутній гість з Білорусії уродженець села п. Матульський Роман – доктор педагогічних наук, директор Національної бібліотеки Білорусії. Метою його приїзду було не тільки відвідати рідні краї, а й передати власноруч для парафіяльної бібліотеки факсимільне видання Біблії Франциска Скорини у 20-и томах. Адміністратор храму о. Роман Тимчишин подякував за цінний дарунок, запросивши гостей і парафіян до будинку Просвіти для продовження  святкування Дня Матері. Урочистість почалася святковим молебнем, після якого о. Роман розповів про історію свята, нагадавши про велику відповідальність матері у християнському вихованні дитини.

Продовжилося свято виступом народного колективу “Любисток”, гарними віршиками парофіяльної молоді і дотепною гуморескою від дяка п. Ліди Бойко. Кульмінацією свята став виступ бандуристки Тимчишин Юліани – фіналістки пісенного конкурсу “Пісня серця”.

Завершилося свято фуршетом і спільною фотографією учасників торжества.

Довідка: Франциск Скорина – білоруський першодрукар, просвітитель 15 ст. До появи відомої Острозької Біблії видання Скоринки були єдиними перекладами Біблії на теренах східних і західних слов’ян.