На Хортиці відбулася Школа літургійного співу
  • Срд, 02/08/2017 - 13:32

24-29 липня в готельному комплексі, що на о. Хортиця в Запоріжжі, відбулася  Школа літургійного співу. Таке навчання відбулося з ініціативи представників Патріаршої літургійної комісії УГКЦ і в ньому взяло участь близько 25 учасників із семи областей України (Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Одеської областей).

Додамо, учасників Школи часто відвідував владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ.

Навчати літургійного співу приїхали викладачі зі Львова: Максим Тимо з Патріаршої літургійної комісії УГКЦ   і Олена Денис, керівник хору УКУ. Духовно опікувався над учасниками Школи о. Василь Колодій з Дніпра.

«Ми плануємо продовжувати такі школи, але наступного разу в іншому місці на Сході чи Півдні України. Контекст, в якому живе наша Церква у східних і південних областях України є особливий тим, що тут дуже багато залежить від кожного. Так, безумовно, є всюди, але тут роль особистої відповідальності, особистого старання і небайдужості особливо цінна й помітна. Життя парафії, яка складається інколи з 10-30 осіб, безпосередньо залежить і від діяльності священика, і від діяльності церковного співця. Спілкуючись із учасниками Школи вже два роки поспіль, усвідомлюю, як багато ще треба їм передати, скільки треба ще потрудитися. Однак, разом з тим, я спокійний і твердо переконаний, що ці люди є вибрані і благословенні для служіння в Церкві» - коментує Максим Тимо.

Руслана Ткаченко