На Хортиці відбулися реколекції для душпастирів Донецького екзархату УГКЦ
  • Срд, 05/07/2017 - 11:12

27 – 30 червня на о. Хортиця, що в Запоріжжі, в приміщенні туристичного готелю відбулися реколекції для душпастирів Донецького екзархату УГКЦ. Участь в днях духовної віднови взяв також владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ. Реколекції провів о. Петро Ковальчук, ЧНІ.

Протягом днів духовної віднови їх учасники роздумували про те, що означає «жити в повноті (з Господом)». «Ми часто співаємо  «многая літа», але не знаємо якою є якість нашого життя. Серед труднощів і випробувань ми повинні прожити життя в повноті», - мовив провідник реколекцій. Він зазначив, що ті люди, які живуть минулим, часто виносять свої рани і болі з тих подій: «Люди часто виношують біль через минуле життя, через подію, якої вже нема. А ті, які надмірно заглядають в майбутнє, є надто тривожними. Проте Господь закликає нас жити цим теперішнім моментом».

За словами священика, багато людей мають біль після подружніх розлучень. «У час війни виникає ще одна проблема – посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Він стосується людей, які пережили тяжку подію на війні», - вів він далі. Що робити з прикрими моментами минулого? До цієї рани потрібно запросити Бога. Чи ми маємо ліки від всіх людських недуг? «Ми, священики, повинні бути з людиною. Однак, нам потрібно пам’ятати, що наше майбутнє – в Божих руках. Це не означає, що ми зовсім не повинні щось планувати, але непотрібно жити в постійній тривозі, страху. Ісус - взірець великого спокою та уважності», - зауважив о. Петро.

Наприкінці днів духовної віднови о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді, зустрівся із душпастирями. Священики розповіли під час зустрічі про виклики, з якими зустрічаються в душпастирстві молоді.

Руслана Ткаченко