«На хресті помер Син Людський, однак, не померла й продовжує жити його любов до нас!», - Митрополит Львівський
  • Суб, 19/04/2014 - 11:10

У Страсну п’ятницю, 18 квітня 2014 р. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Вечірню з виставленням плащаниці в архикатедральному соборі Святого Юра. Архиєрею співслужив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та священнослужителі архикатедри.

У своєму слові під час Богослуження Митрополит Львівський наголосив на великій любові Бога до людей, яку Ісус Христос виразив своєю смертю над Хресті: «Любов Божа не має меж, не підлягає кордонам, тому Син Божий ганебно помер за грішників, щоб тільки дарувати їм спасіння».
Далі проповідник псказав: «Насправді, через гірку й жорстоку смерть, Господь показав найбільшу любов до людей, бо, помираючи на хрестi, визволив народ від вічної муки та прокляття».
Завершуючи своє слово, владика Ігор попросив у Господа пробачення за усі грішні прояви нашого життя: «Господи, Ісусе Христе, в своєму імені та зібраних вірних твоїх людей на молитві, також, тих, хто цілуватиме твою святу Плащаницю, перепрошуємо тебе за усі грішні прояви нашого життя, за образу Твого святого iменi, ми заявляємо, що любимо тебе й бажаємо зростати в любові до тебе!».

Згодом, в часі стихир Вечірньої, відбувся процесійний обхід з плащаницею навколо собору. Відтак поховальне полотно із зображенням Ісуса Христа було вкладено до раніш приготованого гробу.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua