На інавгурації президента США кардинал Долан зачитає уривок з Книги мудрості
  • Пон, 16/01/2017 - 14:07

Кардинал Тімоті Долан, котрий зачитає молитву під час інавгурації президента США, розповів, що для цієї нагоди обрав уривок з біблійної Книги мудрості. За його словами, він зачитає 9 главу Книги мудрості, в якій цар Соломон просить Бога про мудрість в управлінні Ізраїлем, відповідно до Божої волі.

Нью-йоркський кардинал зазначив, що на прочитання молитви йому виділено одну хвилину, однак цього часу «більш ніж достатньо».

В даному уривку Соломон визнає, що Бог створив людство для того, щоб «управляти світом у святості і праведності, а також виносити судження в цілісності серця». Цар просить Бога дати йому мудрість, «щоб вона була зі мною і працювала зі мною, щоб я знав, що Тобі миле».

За словами кардинала, його участь в інавгурації Дональда Трампа викликала хвилю критики, однак він зазначає, що якби на виборах президента перемогла Гілларі Клінтон і запросила його для участі в інавгурації, він би також погодився, інформує Catholic News Service.

«Ми, як пастирі і релігійні лідери, маємо священний обов’язок молитись. Люди просять нас молитись з ними і за них. Це не означає, що ми є за них чи проти них. Це – наш священний обов’язок», – сказав кардинал.