На Коломийщині освячено новий храм УГКЦ та капличку в пам’ять загиблих українських воїнів
  • Срд, 01/10/2014 - 12:13
27 вересня у Коломиї по вулиці Івана Франка здійснили посвячення каплички із статуєю Матері Божої у пам’ять воїнам, які загинули під час АТО. Ініціатором побудови духовної пам’ятки стала мати героя України Тараса Сенюка - п. Наталія.

До пожертв на нову святиню прилучилися парохіяни Коломийського храму Покрови Пресвятої Бородиці на чолі з о. Сергієм Дмитруком, родина Саманів та родина Черній.

Освячення очолив владика кир Василій (Івасюк) у співслужінні п’яти священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії. Єпископ подякував матерям за релігійне та патріотичне виховання своїх дітей. “Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх” - це слова Ісуса Христа, які підтверджують, що ваші сини, які поклали своє життя за нас з вами, мали достойне християнське виховання. Закликаю вас кожного дня молитися за наших солдатів, за ваших синів і дочок, які зараз на передовій. Моліться за мир і спокій в нашій державі”, - промовив до присутніх архєрей.

Після освячення духовенство очолило Панахиду за всіма загиблими українськими воїнами.

У неділю, 28 вересня, у селі Ворона Коломийського району здійснили освячення новозбудованого храму Різдва Пресвятої Богородиці. Цієї довгоочікуваної події громада очікувала близько десяти років. Освячення нової святині здійснив Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії владика кир Василій (Івасюк).

Розділити радість вірян прибуло багато священиків з Отинійського, Коломийського деканату, а також були гості із Стрия - о. Василь Процак, який прибув на свято із парафіяльними хористами.

Адміністратор новозбудованого храму о. Андрій Цеслів разом із вірянами урочисто зустрів єпископа і запросив здійснити освячення та помолитися за місцеву громаду.

Здійснивши освячення храму, єпарх очолив Божественну Літургію. У проповіді, яку виголосив сам архієрей, висвітлювалось значення Божого храму в житті людини. “Церква є джерелом благодаті необхідної для спасіння людської душі. Любіть храм Божий, бережіть його, заходьте до нього і моліть Бога послати всім нам в Україні мир і злагоду, милість і щедроти”, - промовив до присутніх владика Василій.

У новому храмі з рук архієрея отримав дияконські свячення студент сьомого курсу Івано-Франківської духовної семінарії імені Священномученика Йосафата Роман Малярчук.

Слова подяки почули всі, хто прилучився до будівництва святині. Єпарх також вручив грамоти благодійникам і побажав всім присутнім на Богослужінні многих і благих літ.