На Коломийщині Відбувся Єпархіальний різдвяний фестиваль “Ой, радуйся, земле"
  • Пон, 05/02/2018 - 08:36

Цієї неділі, 4 лютого, в міському палаці культури “Народний дім” м.Коломия відбувся Єпархіальний різдвяний фестиваль “Ой, радуйся, земле”. Такий захід став доброю традицією, яка під час різдвяних свят збирає спільно виконавців, щоб щирою усмішкою, дзвінкою піснею, ніжним словом та щирим серцем прославити царя царів.

Розпочали фестиваль зі слова-благословення правлячого архиєрея Коломийської єпархії кир Василія (Івасюка) та вітання заступника Коломийського міського голови Володимира Бойцана.

Далі впродовж трьох годин учасники дійства дарували глядачам різдвяну радість. Цьогоріч до святкування долучились не тільки церковні хори, ансамблі та аматорські колективи, а й вихованці музичних та загальноосвітніх шкіл. Особливим гостем свята став о.Вітольд Левицький з м.Долини, який виконав кілька пісень, викликавши в залі гучні оплески.

Зі сцени від організаторів лунали подяки учасникам та всім, хто долучився до реалізації й проведення фестивалю.

“Памятаймо, щоб не траплялося в житті, з наших уст завжди повинна линути молитва прослави. Колядка і є тією найкращою прославою та подякою Богові. Як сказав Святий Августин: “хто співає, той молиться двічі”, – зазначила с.Єремія Іванишин, СНДМ, організатор, голова катехитичної комісії та комісії УГКЦ у справах освіти і виховання.

На завершення присутні спільно заспівали “Нова радість стала”. Віримо, що наш фестиваль й надалі духовно єднатиме вірян. Нехай різдвяна радість, яку присутні зачерпнули сьогодні у свої душі й долоні все життя зігріває теплом і розумінням, що з нами Бог!