На Коломийщині вшанували митрополита Андрея Шептицького
  • Втр, 24/03/2015 - 21:14

23 березня у Коломийському міському палаці культури “Народний Дім” відбулась конференція присвячена митрополиту Андреєві Шептицькому. Захід організувала Коломийська районна рада за підтримки Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Розпочали конференцію виступом чоловічого хору медичних працівників “Жайвір”, який виконав Господню молитву “Отче Наш”. До слова запросили Правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Василія (Івасюка). Єпарх розповів про актуальність та далекоглядність Пастирських послань митрополита Андрея. Особливу увагу було звернено на послання “Як будувати рідну хату”, де український Мойсей вказує шлях до правдивого і сталого щастя.

Також владика Василій закликав застановитися над думками митрополита про духовенство, де він пропонує програму релігійного примирення.

Свою доповідь представила Ярослава Ткачук, директора Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені о. Й. Кобринського. У доповіді було висвітлено родинне походження монаха ЧСВВ Андрея, у миру графа Романа. Також п. Ярослава розповіла про великий внесок митрополита Андрея в мистецьку діяльність, його відношення до Коломиї. Кульмінацією доповіді було читання документу КГБ, де вказувалось, що митрополит Андрей “прикриваючись рясою” виховував біля себе Українських націоналістів і насаджував їм любов до рідної держави.

Опісля естафету перейняли мистецькі колективи краю, які запропонували присутнім релігійні пісні. Також із патріотичним словом виступив народний депутат України Юрій Тимошенко. На завершення виконали церковний гімн “Боже великий, єдиний…”.