На кордоні з КНДР побудували католицьку церкву
  • Втр, 25/06/2013 - 19:14

У Південній Кореї поруч з демілітаризованою зоною побудували католицьку церкву для того, щоб вона послужила стимулом до миру.

У селі Падж (Південна Корея), розташованому точно на 38-ій паралелі, знаходиться католицька церква, яку 25 червня освятить кардинал Чонг Джін Сук. Храм розташований в безпосередній близькості від кордону з Північною Кореєю.

Освячення церкви є частиною святкування 60-ої річниці припинення війни між комуністичною Північчю і Півднем. Будівля стояла на землі, що належить біженцям з Північної Кореї. Художники з тоталітарної держави зробили мозаїку в церкві. Зовнішній вигляд храму схожий на ті церкви, які колись були зруйновані комуністами в Сеулі.

5 млн. південнокорейських католиків становлять приблизно 10% всього населення. Точна кількість католиків у Північній Кореї не відома (за деякими даними, їх близько 10 тис.). Їм доводиться приховувати свої релігійні погляди, так як в комуністичній державі заборонені будь-які прояви релігії.

Більше 50 тис. християн Північної Кореї перебувають у закритих трудових таборах. Корейська Народно-Демократична Республіка є однією з країн з найбільш яскраво вираженим переслідуванням християн.

За матеріалами www.sedmitza.ru