На Кубі опублікований урядовий логотип поїздки Папи Франциска
  • Птн, 14/08/2015 - 16:39

На сторінках нового сайту, створеного під егідою кубинського уряду, опублікований логотип майбутнього візиту Папи Франциска на цей острів. Офіційний символічний знак натхнений посланням братерства і любові - плодів Божого милосердя. Червоне серце і жовта рука, несуча синій хрест, символи апостольської поїздки Папи Франциска на Кубу, виразно передають значення цієї події, разом з фотографією Святішого Отця. Повідомляє Радіо Ватикану.

«Візуальний знак виходить від концепції і релігійного способу Божественного милосердя Ісуса - складової частини літургійної програми і послання, яке Папа Франциск принесе Кубі», - йдеться у введенні до нового інтернет-сайту, опублікованому напередодні візиту Святішого Отця в цю країну з 19 по 22 вересня 2015 р.

Символічні зображення серця, руки і хреста, разом з вибраними кольорами, йдеться у коментарі до логотипу, означають милосердя і любов: «Жест руки пов'язаний з привітанням і ритуалами католицького віросповідання; вони також позначають гуманізм і братерство». Хрест ототожнюється з релігійним характером апостольської поїздки Папи Франциска. Логотип виконаний у кольорах кубинського прапора, на ньому є також одна зірка, «яка вказує на національний характер» події