На Кубі освятили перший після революції католицький храм
  • Втр, 29/01/2019 - 13:24

Вперше за 60 років після революції на Кубі було освячено новий католицький храм – парафію Пресвятого Серця Ісуса в Сандіно.

Інавгурація храму відбулась 26 січня в Сандіно, неподалік Пінар дель-Ріо. Це перша з трьох нових парафій, які ще добудовують – інші дві будуть розташовані в Гавані та Сантьяґо. Парафії побудовані на території, яку надала держава.

Побудова нового храму є ознакою того, що релігійна свобода в країні розвивається. Після завершення Кубинської революції в 1959 році була встановлено комунізм. Тоді було зачинено церкви і школи, а священиків виселили з країни або відправили до таборів переосвіти. Церква була загнана у підпілля аж до 1991 року, коли в країні послабилася релігійна напруга. У 1998 році Папа Іван Павло ІІ відвідав острів. Папа Франциск відіграв роль у відновленні дипломатичних відносин між Кубою і США у 2015 році.

Побудова нового храму, що має 200 сидячих місць, стала можливою завдяки фінансовій підтримці в сумі 95 тис. доларів США від американської парафії св. Лоуренса в м. Тампа, шт. Флорида, інформує Catholic Herald.