На Кубі побудують перший за 60 років католицький храм
  • Пон, 22/05/2017 - 13:08

На Кубі буде побудований перший, починаючи 60-х років минулого століття, католицький храм. Це стало можливим, завдяки пожертвам католиків з Флориди.

Отець Рамон Ернандес, настоятель парафії Святого Лаврентія в Тампі, сказав, що він і його парафіяни раді можливості профінансувати цей проект і сподіваються на те, що Меса освячення нового храму відбудеться вже на початку наступного року.

Парафія Святого Лаврентія пожертвувала $ 95000 на будівництво храму в Сандіно, місті, розташованому в західному куточку Куби.

Новий храм, нарівні з відреставрованою синагогою в Гавані, показує, який прогрес зробила Куба на шляху до релігійної свободи, з тих пір як Фідель Кастро встановив комуністичний режим після революції в 1960-их років. Атеїзм був нав'язаний як єдиний можлиивий світогляд в усій державі, і багато релігійних лідерів зіткнулися з переслідуванням. У 1992 році, однак, Куба була оголошена світською державою.

«Куба змінюється», - прокоментував це отець Ернандес. Священик є вродженим кубинцем, якому доводилося підпільно служити Меси в будинках віруючих. Він покинув країну в 1980 році.

Новий храм був споруджений і освячений на честь Божого Милосердя. Її настоятелем стане отець Сиріл Кастро. Будівля площею в 800 квадратних футів буде здатна вмістити 200 осіб.