На Літургію у Мадриді, яку очолив владика Йосиф Мілян, зібралося близько 2 тис українців
  • Пон, 13/05/2019 - 12:45

Сьогодні жінки-мироносиці кличуть нас за собою, щоби утвердитися, що Христос справді Воскрес. Воскрес для мене, для мого народу, для моєї Церкви. Про це заявив Голова ПМВ владика Йосиф Мілян під час проповіді в катедральному соборі Діви Марії Альмудена в Мадриді. Єпископ очолив Літургію в катедральному храмі. Йому співслужили вікарій Ординаріату для східних католиків в Іспанії о. Андрес Мартінес Естебан, парох української громади о. Іван Липка, о. Володимир Нейлюк та священики ПМВ -  о. Андрій Гах, о. Роман Ільницький, о. Віталій Храбатин.

«Якщо повірити у Воскресіння Христове, якщо повірити, що Бог є, якщо повірити, що з нами Бог – життя мусить змінитися. Сьогодні жінки-мироносиці кличуть нас за собою, щоби утвердитися, що Христос справді Воскрес. Воскрес для мене, для мого народу, для моєї Церкви, для Донбасу, для Криму… Він воскрес для тих матерів, які поклали свій цвіт, свою любов, своїх синів у сиру українську землю...» - зазначив владика Йосиф.

Він зауважив, що страх і відвага - два крила, які мають допомогти служити Богові і одні одним.

Голова ПМВ також привітав жінок з Днем матері. «Сьогодні в Україні святкується День матері. Так цього року випало - мироносиці і матері. Іспанія цей день святкувала минулої неділі. Але ж ми українці. Дорогі сестри, матері, я хотів би подякувати вам за те, що дуже часто ви є першими апостолами. Перші кладете після пологів на немовля хрестик на його чоло, щоби Бог благословив його гарною долею. Дякую, що вчите своїх дітей молитві, любові до Батьківщини, Церкви і Бога. Дякую вам за численну присутність у катедральному храмі Мадрида. Дякую за те, що тримаєтесь свого коріння, свого обряду і своєї Церкви. Я хотів би зичити всім присутнім, всьому українству Іспанії - нехай Господь благословить вас своєю силою і відвагою служити Богу, Церкві і іншій людині», - наголосив владика Йосиф.

На Літургію в катедральному соборі Мадрида зібралося близько 2 тисяч українців. На Богослужінні був присутній і Посол України в Іспанії Анатолій Щерба та працівники посольства.

З 1970 року це перша Божественна Літургія візантійського обряду українською мовою у цьому храмі.

Першу українську Літургію в катедральному соборі Діви Марії Альмудена відслужив Патріарх Йосиф Сліпий під час офіційного візиту до Іспанії.