На Львівщині лікарі заробляють на анонімних абортах без медкартки та паспорта
  • Суб, 06/07/2013 - 10:01

На Львівщині журналісти телеканалу ZIK провели розслідування ситуації з абортами. Дослід проводився з допомогою прихованої камери. Результати вражають: із абортів лікарі розвинули прибутковий бізнес. Одна операція коштує від 200 до 800 гривень, а в день лікар-гінеколог заробляє в середньому 700-800 гривень. Журналістка каналу придурилася вагітною спочатку на 10-му, а потім на 13-му тижні вагітності. Перший варіант – це легальний строк для аборту. Другий – кримінальний. У першому випадку в журналістки "було лише 100 гривень". "Ви знаєте, що треба робити наркоз, і це буде вартувати більше, ніж сотня гривень. Я вам зроблю, а ви принесете гроші, як будете мати", - відповіла лікарка, яка навіть не подумала відмовляти дівчину від аборту.

Більше того, лікарі радо погоджуються робити анонімні аборти. Вони не вимагають ні медичних карток, ні власного паспорта. "Приходьте з паспортом. Своїм або ж у подруги візьміть", - сказала одна з лікарів, яка спілкувалася із журналісткою. Лікарі завжди готові нелегально допомогти дівчатам. А от заступник директора Львівського обласного центру репродуктивного здоров'я населення Зеновія Івасівка відзначила, що Львівщина належить до областей, де зареєстровано найменше випадків абортів. Єдине, чого не роблять місцеві лікарі вагітним дівчатам, - це кримінальні аборти. Вони не хочуть ризикувати щоденним прибутком.

 

Але виручають медикаментозні аборти. Таблетки для передчасного переривання вагітності можна легко й без рецепту купити в Інтернеті.

Джерело: tsn.ua